Dilimin ucuna gelip söylemediklerim ve diğerleri

Etli Bamya

Etli Bamya Yemegi

Bu gune dek hic denemedigim bir yemegi denemek istedim. Bamya yemeginin yapilisinin zor oldugunu, bamyalarin dikkatli ayiklanmadigi takdirde yemegin sumuklenecegini duymustum. Cok faydali ve lezzetli olan bu yemegi denemeye karar verdim. Neyse ki yemegim sumuklenmedi ve cok lezzetli oldu. Butun aile severek yedik. Umarim begenirsiniz.

Malzemeler:

Yarim kilo Bamya

250 gr kusbasi et

1 bas sogan

2 adet domates (Ben 400 gr dogranmis domates konservesi kullandim, bulabilirseniz tavsiye ederim)

1 kasik salca

1 veya 1 bucuk limonun suyu

Yarim yemek kasigi sivi yag

Yarim yemek karisi tereyag

1 bucuk bardak su

Tuz

Tarifi:

Bir kabin icine 1 bucuk bardak su ve siktigimiz limon suyunu koyuyoruz. Bamyalari yikayip bas kisimlarini koni (huni) seklinde dikkatlice soyup bu suyun icine atiyoruz. Tencereye yikadigimiz kusbasi etleri koyup suyunu verip cekene kadar kavuruyoruz. Ardindan yagi ve ince dogradigimiz sogani ekliyoruz. Sogani iyice kavurduktan sonra rendeledigimiz domatesi ve salcayi ekliyoruz. Domatesi hafif oldurdukten sonra suyuyla beraber bamyalari tencereye ekliyoruz. Diledigimiz kadar tuz koyup kaynayana kadar yuksek ateste, kaynadiktan sonra kisik ateste bamyalar yumusayana kadar pisiriyoruz. Afiyet olsun. Nasil begendiniz mi?

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: