Dilimin ucuna gelip söylemediklerim ve diğerleri

Moroko usulu tavugu Good Food isimli kitapta gormustum. Resmi beni direk cezbetmisti, malzemeleri de okuyunca cok begenecegimi anlayip kollari sivamistim. Zeytin, limon, baharatlar yerken sizi bastan cikaracak. Herkese tavsiye ederim.

Malzemeler:

1 kilo tavuk but (Kalca ve ya baget de olur)

3 corba kasigi zeytin yagi

1 tane kirmizi sogan

3 yumru taze zencefil

6 dis sarimsak

1 cay kasigi kimyon

1 cay kasigi tatli kirmizi toz biber

1 cay kasigi tuz

1 tutam karabiber

1 avuc maydonoz

3 corba kasigi yesil zeytin

2 adet tavuk bulyon

1 bucuk limonun suyu

Tarifi:

Tavuklari derileri alta gelecek sekilde tencereye koyuyoruz. Uzerine zeytinyagini ekliyoruz ve tavuklarin iki tarafi da kizarana kadar pisiriyoruz. Iki tarafida pisdikten sonra halka halka kesilmis kirmizi sogani tavuklarin uzerine diziyoruz ve 5 dakika pisiriyoruz. Ince dogranmis zencefili (blender dan gecirebilirsiniz) ve sarimsagi ekleyip 5 dakika daha pisiriyoruz. Ardindan limon suyunu ve ceyrek limonun ince ince dogranmis kabugunu ekliyoruz. Kimyon, kirmizi biber, karabiber, tuzu da ekledikten sonra 1 litre sicak su da erittigimiz 2 adet bulyonu ekliyoruz. Son olarak cekirdekli yesil zeytinlerimizi de ekliyoruz. Orta ateste yaklasik 20 dakika daha pisiriyoruz. Yemegin ozlendiginden ve tavuklarin pistiginden emin oldugunuzda altini kapatabilirsiniz.

Not: Butun baharatlari, limon suyunu kabuguyla beraber, zencefil ve sarimsagi blender da karistirip yemege oyle de ekleyebilirsiniz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: